Guldkant, Helg, Palettblad

Lördag till söndag i Bollnäs & bilder från @mobacketrädgårdscenter!

Igår mitt på dagen åkte vi till Bollnäs. Vi trivs så bra på Scandic-hotellet som ligger vid sjön Varpen. Det ligger fint vid vattnet med promenadstråk så det fungerar jättebra att ta med hundarna dit. Det blev en kväll på hotellet med god middag och sedan såg vi Stjärnorna på slottet. Vilket bra program!!! Söndagen var inplanerad med ett besök till Mobacke trädgårdar. Vilket ställe. Vi har varit där förut. Det är verkligen ett utflyktsmål. Allt man kan önska sig i trädgårdsväg, inredning, gröna växter, snittblommor, keramik, café och restaurang. Man kan alltså vara länge på detta ställe och botanisera. Jag kom hem med sju olika sorters palettblad. Min nya favoritväxt alla dagar i veckan.

Den mumsiga middagen på hotellet . . .

Bildkavalkad från Mobacke:

De hade även en rofylld hörna med sköldpaddor!

Mer blommor . . . detta trädgårdcenter är oerhört stort med planteringstält på planteringstält. Det syns inte på mina bilder men blir du intresserad så läs mer på deras sida! HÄR:

Pärlhyacinter = vårtecken!

Minns ni på 80 eller om det var 90-talet när man hade jordgubbskaktusar i fönstret hemma på flickrummet? I alla fall hade jag och min syster det. Nostalgi. De finns ännu, jordgubbskaktusarna – på Mobacke i alla fall.

Efter besöket bland alla gröna växter begav vi oss till Albert & Herbert. Vi var även i Järvsö och kikade runt. Ett härligt dygn i den tristaste av månader. Det går ju inte att snabbspola till den rätta våren – men man kan fylla på med lite guldkanter.

#Järvsö #bollnäs #mobacke #palettblad #pärlhyacinter #turtles

3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *