Hälsa

ATT HANTERA STRESS!

Det finns många olika varianter av stress: Mental, känslomässig, fysisk och andlig. Oavsett vilket så påverkar den vår kropp negativt. Stress är det värsta som finns för vår kropp. Mycket värre än att äta onyttigt. Stressen över att du inte tränat eller ätit onyttigt är värre än uteblivet träningspass eller att du har ätit godis. Stress skapar bara problem och sätter organen i stoppläge. Det är inte bra! För våra organ har ett jobb att sköta. När vi är stressade ökar mängden av stresshormonet kortisol. Andningen blir tung och kroppen kräver mer syre, blodkärlen drar ihop sig och hjärtfrekvensen stiger. Om vi håller på så en längre tid kommer kroppen säga ifrån. Till slut gör den det. Att komma ner i varv…jag älskar att vara i skogen med mina hundar. Jag går på yoga en gång i veckan och ibland – rullar jag ut mattan hemma och gör lite enklare övningar som kroppen får bestämma. Ofta krumma och svanka samt ligga i barnets position. Jag gillar att slappna av. Jag har även ett gymkort nu när vintern kommer 😉 sålänge stigarna är fria från snö kommer jag prioritera att syresätta mina lungor med frisk luft och dagsljus. Jag är väldigt glad att jobba som massör. Mitt kall och min uppgift varje dag är att hjälpa människor att komma ner i varv och minska muskelspänningar samt öka blodcirkulationen. Och alla de många fördelar som effekten av massage ger. Att bli min egen och styra mina egna dagar är nog den största hälsoeffekt jag själv nått. 

#nostress #tahandomdig #100%


Kicki! 

4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *