Minnen

ATT HA NÅGOT VÄRDEFULLT I BEGRÄNSAD UPPLAGA!

För en tid sedan fick jag en bok om gårdarna i Attmar. Jag har bläddrat i den vid olika tillfällen och känner att det vore roligt att berätta om boken här i bloggen. Det här är verkligen något som passar in på Memorylane. Minnenas Allé. Vi har en lång björkallé ner till gården i Specksta dessutom. Det var den allén som inspirerade mig till att döpa min blogg till Memorylane. Den här boken har kommit till tack vare ett gäng eldsjälar från Attmar som haft en cirkel där de letat fram gamla foton, intervjuat människor och på så vis kunnat dokumentera det och sedermera låtit boken gå till tryck. Den finns bara i begränsad upplaga och har redan sålt slut. Så den här boken jag har i min ägo kommer säkerligen vara både eftertraktad och värdefull. Båda mina föräldrar har varit med i skapandet av boken.

Jag har tex aldrig vetat att det funnits blåräv?! En ny vetskap för mig och jag är så himla intresserad av vilda djur. Det fanns tydligen en rävfarm gammalt tillbaka. Efter en liten snabb googling verkar man ha använt deras päls till just pälsar. Väldigt söt var räven på bilden. Liknar en hund väldigt mycket. Man kan som sagt läsa om alla gårdar, söndagsskola, trav, bio, prästgården, kyrkan, banken i Lucksta, Wallströms tryckeri. Ja det är ren och skär nostalgi från hemtrakterna. Även Frideborgs hus är med. Frideborg var mat-tant på Lucksta skola. Jag har haft några karriärsdrömmar sedan jag växte upp. Få jobba i skolbespisningen och sleva upp mat med en “Frideborg-sked” med samma snits och finess som hon hade. Under en tid var jag nog lite jobbig hemma och skulle lägga upp allas mat på tallriken när vi skulle äta middag. Jag ville även jobba i kiosk och plocka i smågodis med en sockertång. Varje lördag tömde jag upp mitt lördagsgodis i små skålar och räknade ihop hur många den som handlade fick för 3 kronor. Vi köpte inte godis för mer på den tiden 🙂 -Jobba med hästar, kunna sjunga som Carola 🙂 och säkerligen mycket mer. Men det blev ett eget företag som heter Lindblomman.

Memorylane – Kicki. 2019-01-22

3

2 reaktioner på ”ATT HA NÅGOT VÄRDEFULLT I BEGRÄNSAD UPPLAGA!

  1. Frideborgskeden och sockertången kommer jag väl ihåg 😊 Det är verkligen roligt att titta i boken, man ser byarna på ett litet annat sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *